Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

CSP anunță cine sunt candidații care râvnesc la funcția de procuror general

© Photo : Consiliul Superior al ProcurorilorConsiliul Superior al Procurorilor
Consiliul Superior al Procurorilor - Sputnik Moldova, 1920, 30.12.2023
Abonare
Șase candidați au depus dosarele la concursul pentru funcția de procuror general, anunță Consiliul Superior al Procuroeilor
CHIȘINĂU, 30 dec - Sputnik. Potrivit unui comunicat al CSP difuzat ieri se anunță că în luna octombrie curent, Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a anunțat concurs pentru selectarea candidatului la funcția de Procuror General, termenul limită pentru depunerea dosarelor de concurs fiind data de 22 noiembrie 2023, iar prin Hotărârea nr.1-197/2023, s-a decis prelungirea termenului de depunere a dosarelor de concurs până în data de 29.12.2023.
Conform rezultatelor obținute în prima etapă a concursului anunțat, au fost depuse dosare din partea a șase candidați care au aspirații de a deveni procuror general al țării.
„Astfel, în termenul limită, au fost înregistrate dosarele a șase candidați, după cum urmează:
- Ilie Rotaru – avocat; Igor Demciucin - procuror; Serghei Perju – avocat; Octavian Iachimovschi – procuror; Ion Munteanu – procuror; Andrei Coca – jurist”, anunță comunicatul al CSP.
Funcția de procuror general a devenit vacantă, după ce președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat decretul prin care procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a fost eliberat din funcție, concurs fiind anunțat pe 22 octombrie 2023, ulterior prelungit până pe 29 decembrie 2023.
Fluxul de știri
0