Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

SUA trimit ultimii bani pentru Zelenski

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaZelenskii și Biden
Zelenskii și Biden - Sputnik Moldova, 1920, 28.12.2023
Abonare
SUA a trimis ultima tranșă disponibilă de bani regimului lui Zelenski. Este vorba de un sfert de miliard de dolari. Congresul continuă să blocheze alocarea de noi fonduri.
BUCUREȘTI, 28 dec - Sputnik. Statele Unite au anunţat miercuri deblocarea unui ajutor militar de 250 de milioane de dolari pentru Ucraina, ultima tranşă disponibilă fără un nou vot în Congresul american, informează AFP.
Negocierile sunt în continuare în impas între parlamentarii republicani şi democraţi în ceea ce priveşte aprobarea pachetului de 61 de miliarde de dolari pe care preşedintele american Joe Biden a făcut presiuni în acest sens.
„Este imperativ ca Congresul să acţioneze cât mai curând posibil pentru a promova interesele noastre de securitate naţională, ajutând Ucraina să se apere”, a declarat miercuri secretarul de stat Antony Blinken într-un comunicat.
Potrivit declaraţiei Departamentului de Stat, ajutorul dat publicităţii miercuri include muniţie pentru sisteme de apărare aeriană şi arme antitanc.
Cu toate acestea, liderii Senatului au decis deja că Congresul american va încheia anul fără a aproba noi fonduri – încă un eşec pentru preşedintele ucrainean, într-un an marcat de speranţe zădărnicite de o contraofensivă majoră şi de o presiune crescută din partea Rusiei pe linia frontului. Casa Albă avertizase că va rămâne fără resurse pentru Ucraina până la sfârşitul anului.
Украинские военны - Sputnik Moldova, 1920, 26.12.2023
Internațional
Oricine este bun să fie carne de tun
Fluxul de știri
0