Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Se redeschide navigația pe Marea Roșie

© Sputnik / Suez Canal Authority / Accesați arhiva multimediaCanalul Suez
Canalul Suez - Sputnik Moldova, 1920, 28.12.2023
Abonare
Operațiunea de lichidare a pirateriei din Marea Roșie se pare că și-a dovedit eficiența. Navigația prin Suez și Marea Roșie va fi reluată în forță în următoarele săptămâni.
BUCUREȘTI, 28 dec -Sputnik. Uriaşul transportator naval danez Maersk a programat câteva zeci de nave de containere să circule prin Canalul Suez şi Marea Roşie în următoarele zile şi săptămâni, un nou semn că firmele de transport naval revin pe traseu, transmite Reuters.
Cele mai importante companii de transport maritim din lume, inclusiv giganţii transportatori de containere Maersk şi Hapag-Lloyd, au încetat să mai folosească rutele la Marea Roşie după ce rebelii Houthi din Yemen au început să ţintească nave la începutul acestei luni, perturbând comerţul global.
Preţul acţiunilor Maersk a scăzut miercuri cu 5%, inversând parţial câştigurile de săptămâna trecută, deoarece revenirea la rutele mai scurte prin Canalul Suez, faţă de călătoriile mai lungi în jurul Africii ar putea determina o corecţie a tarifelor de transport.
Alte acţiuni ale unor companii de transport maritim au scăzut, de asemenea, inclusiv cele ale Hapag-Lloyd, cu 6%, grupului de petroliere Frontline, cu 5,3%, şi ale serviciului de transport auto Hoegh Autoliners, cu 3%.
Maersk a declarat pe 24 decembrie că pregăteşte o întoarcere a navelor în Marea Roşie, atât pentru călătorii spre est, cât şi spre vest, invocând desfăşurarea unei operaţiuni militare conduse de SUA pentru a proteja navele împotriva atacurilor Houthi, dar a oferit puţine detalii.
Biden, ținut din scurt: Margarita Simonian dă cărțile pe față și arată bucătăria „amestecului” @rt_russian în alegerile prezidențiale din SUA - Sputnik Moldova, 1920, 26.12.2023
Video
„Ingerințele” postului de televiziune RT în alegerile prezidențiale din SUA
Fluxul de știri
0