Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Inflaţie de azilanţi în UE

© AP Photo / Andres KudackiMigranți
Migranți - Sputnik Moldova, 1920, 28.12.2023
Migranți. Foto de arhivă
Abonare
Numărul total al cererilor de azil înregistrate în Uniunea Europeană va ajunge în acest an la "cu mult peste un milion", a anunţat marţi şefa Agenţiei UE pentru Azil Nina Gregori
BUCUREȘTI, 28 dec - Sputnik. Cu aproximativ 123.000 de cereri, cea mai mare cifră lunară de cereri de azil în UE din ultimii şapte ani a fost înregistrată în octombrie. Cele 27 de state membre ale Uniunii Europene au în prezent o populaţie totală de aproape 450 de milioane de locuitori.
Nina Gregori, şefa agenţiei UE pentru azil cu sediul în Malta, nu se aşteaptă ca numărul solicitanţilor de azil să scadă semnificativ în următorii câţiva ani.
"Lumea în jurul nostru devine din ce în ce mai instabilă", a declarat ea, iar nevoia ca oamenii să caute protecţie, prin urmare, nu va scădea în 2024 şi după aceea.
Potrivit autorităţii, 937.000 de cereri au fost înregistrate în UE până la sfârşitul lunii octombrie, o creştere de 22% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Cifra finală pentru 2023 nu va fi disponibilă până anul viitor.
Potrivit Oficiului Federal pentru Migraţie şi Refugiaţi (BAMF) din Germania, aproape 326.000 de cereri de azil au fost depuse în Germania până la sfârşitul lui noiembrie, ceea ce reprezintă o creştere de 52% faţă de primele 11 luni ale anului precedent.
Potrivit Agenţiei UE pentru Azil, Germania rămâne cea mai importantă ţara de destinaţie pentru solicitanţii de azil în Uniunea Europeană, urmată de Franţa şi Italia.
Fluxul de știri
0