Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Un cor popular rusesc câștigă noi fani în Maroc

© пресс-служба Посольства России в МолдовеХор имени Пятницкого
Хор имени Пятницкого - Sputnik Moldova, 1920, 27.12.2023
Abonare
Evenimente culturale finanțate de Moscova au avut loc în cele mai mari două orașe ale unei ţări din Africa de Nord, Casablanca și Rabat.
BUCUREŞTI, 27 dec – Sputnik. Celebrul cor popular rusesc Piatnitski și-a făcut prima apariție în Maroc, cu un concert organizat în capitală și altul la Casablanca, a informat agenția internațională de sprijin cultural Rossotrudnichestvo.
Spectacolele fac parte din proiectul „Russian Express” și au fost susținute de agenţia culturală a Casei Ruse, evenimentul de la Rabat având loc la Teatrul Național care poartă numele lui Mohammed V, primul rege al fostei colonii franceze.
Spectacolul grupului Piatnitski a durat aproximativ o oră și jumătate și a inclus cântece populare rusești, romanţe și dansuri tradiţionale.
Alexander Sen, care conduce Casa Rusă din Rabat, a spus că concertul organizat în capitală a fost o reprezentaţie excelentă, atât pentru localnici, cât și pentru compatrioții ruși care trăiesc în ţară.
„Pentru Casa Rusă din Rabat, este o mare onoare să prezentăm pentru prima dată publicului marocan una dintre cele mai vechi formații muzicale din Rusia, a cărei istorie se întinde pe mai bine de 110 de ani. Mă bucur foarte mult că, datorită sprijinului din partea Ministerului Culturii al Federației Ruse, precum și asistenței din partea Roskonzert şi a Teatrului Național Mohammed V, am reușit să organizăm, pentru spectatorii marocani și pentru compatrioții noștri care locuiesc aici, un astfel de cadou luminos și memorabil în ajunul Anului Nou”, a spus Sen, citat de RT.
Corul a fost creat în 1910, reunind cântăreți, dansatori și muzicieni din 30 de regiuni ale Rusiei. Peste 40 de laureați ai Piatnitski au fost premiați în toată Rusia și în competiții internaționale.
Fluxul de știri
0