Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

”Sorosizare” și nu ”românizare” la Chișinău

© Sputnik / Rodion ProcaAnca Dana Dragu
Anca Dana Dragu - Sputnik Moldova, 1920, 27.12.2023
Anca Dana Dragu. Foto de arhivă
Abonare
Un pas important în creșterea controlului ideologic vestic și nu a influenței României asupra Republicii Moldova: noul guvernator al Băncii Naționale din Republica Moldova ”a luat frâiele” leului moldovenesc chiar în zilele de Crăciun ”pe nou”.
BUCUREȘTI, 27 dec -Sputnik. Noul guvernator al Băncii Naționale din Republica Moldova, este Anca Dragu, senator USR de București și vicepreședinte în Biroul Național al USR. A fost prima femeie președinte a Senatului, la propunerea USR.
De profesie economist, Anca Dragu a fost ministru al Finanțelor în guvernul tehnocrat, în perioada noiembrie 2015 – ianuarie 2017, în cabinetul Cioloș, cabinet cunoscut pentru linia ideologică progresistă și înfluența fundației lui George Soros asupra membrilor săi.
Anca Dragu deține o diplomă de licență și un doctorat în Economie la Academia de Studii Economice din București, un master în Politici Publice și Aderare la UE, absolvit în cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative din București și a urmat diferite programe în cadrul Universității Georgetown, Programul de burse pentru Europa Centrală și de Est și în cadrul Universității George Washington, Washington DC.
Anca Dragu este astfel exponenta liniei dure progresiste și pro-UE din politica românească, poziționare ideologică pe care se așteaptă să o aibă și la Chișinău.
Fluxul de știri
0