Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a anunțat extinderea plăților în monedă națională între țările CSI

© Sputnik / Pavel Bednyakov / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 27.12.2023
Vladimir Putin. Foto de arhivă
Abonare
Putin: Federația Rusă va acorda o atenție sporită economiei în timpul președinției CSI în 2024.
CHIȘINĂU, 27 dec – Sputnik. În timpul președinției CSI în 2024, Rusia intenționează să acorde o atenție deosebită aprofundării legăturilor economice în cadrul Comunității, în particular, extinderii plăților în monede naționale, a declarat președintele Federației Ruse, Vladimir Putin.
"Bineînțeles, vom acorda o atenție deosebită consolidării în continuare a cooperării economice în cadrul CSI. În anul care se încheie, cifra de afaceri între țările noastre a demonstrat o creștere stabilă. Potrivit datelor pentru 10 luni, ea a crescut cu două procente și a constituit 83,7 miliarde de dolari", a spus Putin în deschiderea summitului informal al CSI la Palatul Konstantinovski.
Președintele Federației Ruse a subliniat că Rusia „va continua să lucreze cu partenerii săi din Comunitate în favoarea unei tranziții mai active la plățile reciproce în monede naționale”.
„Suntem siguri că acest lucru va face posibilă asigurarea mai eficientă a suveranității economice și financiare a statelor noastre”, a menționat Putin.
Șeful statului a subliniat că Rusia, în calitate de președinte al Comunității, se va strădui să edifice într-o manieră constructivă activitatea comună privind menținerea securității și stabilității în regiunea eurasiatică, lupta împotriva terorismului și extremismului, a criminalității transfrontaliere, traficului de droguri și corupției.
Întâlnirea informală a liderilor țărilor CSI are loc tradițional în luna decembrie. Vladimir Putin și-a invitat la Sankt Petersburg omologii din Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Kazahstan, Kîrgîzstan, Tadjikistan, Turkmenistan și Uzbekistan. Înainte de începerea summit-ului informal, participanții au vizitat muzeele-rezervații ”Pavlovsk”, ”Tsarskoie Selo” și ”Petergof”.
Fluxul de știri
0