Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Şeful MAEIE, Nicu Popescu, a fost decorat cu Ordinul Republicii

© Sputnik / Rodion ProcaNicu Popescu
Nicu Popescu - Sputnik Moldova, 1920, 27.12.2023
Abonare
Decretul de atribuire a Ordinului Republicii șefului MAEIE a fost semnat de președintele Maia Sandu.
CHIȘINĂU, 27 decembrie – Sputnik. Președintele Maia Sandu a semnat un decret prin care viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Nicolae Popescu a fost decorat cu Ordinul Republicii.
Această distincție de stat i-a fost acordată „în semn de înaltă apreciere a profesionalismului manifestat în domeniul politicii externe, pentru susținerea constantă a eforturilor de integrare europeană a Republicii Moldova, precum și pentru contribuția enormă la începutul negocierilor de aderarea a țării noastre la Uniunea Europeană”.
Într-un alt decret, Președintele a acordat Medalia Civică Meritul Consilierului în domeniul Politicii Externe și Integrării Europene, Kristina Gerasimov, care, începând cu data de 5 decembrie 2023, a fost numită secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.
Gherasimov a primit această medalie „pentru servicii speciale în promovarea politicii externe, sprijin constant pentru eforturile de integrare europeană ale Republicii Moldova, precum și pentru contribuția sa semnificativă la începutul negocierilor de aderare la UE”.
Fluxul de știri
0