Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Trădare și abuz de putere: BCS depune o plângere împotriva acțiunilor autorităților

© Sputnik / Rodion ProcaМитинг БКС в защиту молдавского языка
Митинг БКС в защиту молдавского языка - Sputnik Moldova, 1920, 26.12.2023
Abonare
Blocul comuniștilor și socialiștilor a depus o plângere la Procuratura Generală, cerând să verifice acțiunile conducerii Republicii Moldova.
CHIȘINĂU, 26 decembrie – Sputnik. Deputații de opoziție ai BCS din Moldova au apelat la Parchetul General cu cererea de a verifica acțiunile conducerii Republicii Moldova pentru trădare și abuz de putere la desemnarea unui candidat la funcția de președinte al Băncii Naționale.
Documentul a fost transmis de vicepreședintele Parlamentului, președintele fracțiunii BCS Vlad Bătrîncea și deputații BCS Grigore Novak și Diana Caraman. Apelul a mai fost semnat de deputații BCS, printre care doi foști președinți ai Republicii Moldova - Vladimir Voronin și Igor Dodon.
Bătrîncea consideră numirea noului guvernator al Băncii Naționale o batjocură la adresa legilor și a bunului simț.
„Banca Naţională este autoritatea naţională de reglementare a pieţei financiar-bancare, care protejează interesele naţionale ale ţării. Legea cu privire la BNM prevede că şeful Băncii Naţionale trebuie să fie un profesionist cu o reputaţie impecabilă, apolitic şi, desigur, cetăţean al Republicii Moldova. Credem că există oameni bine pregătiţi care pot ocupa această funcţie”, a declarat deputatul.
Dodon a atras atenția că președintele Maia Sandu a semnat un decret prin care i-a acordat Ancăi Dragu cetățenia Republicii Moldova în seara zilei de 21 decembrie, iar în dimineața zilei de 22 decembrie, fără să aștepte publicarea decretului prezidențial în Monitorul Oficial, deputații PAS au propus candidatura lui Dragu la funcția de guvernator al Băncii Naționale.
Fluxul de știri
0