Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Guvernul va crește numărul de unități în domeniul sănătății

© Sputnik / Rodion ProcaGuvernul Republicii Moldova
Guvernul Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 26.12.2023
Abonare
Guvernul va crește numărul de unități din Centrul pentru Achiziții Publice în Sănătate de la 30 la 55 de unități.
CHIȘINĂU, 26 dec - Sputnik. Mâine, în cadrul ședinței de Guvern pe ordinea de zi a fost inclus un proiet de hotărâre în care se prevede un amendament prin care se dorește a fi dublat numărul de unități în Centrul de Achiziții Publice Centralizate în Sănătate Publică - de la 30 la 55 de unități.
Fostul premier, Ion Chicu, este de părerea că conform proiectului de HG, toată armata aceasta de ortaci pas-iști va fi întreținută cu salarii de zeci de mii de lei din TAXE achitate de instituțiile medicale publice.
Acesta a amintim că tot mâine, „în scopuri de optimizare”, va fi lichidată Universitatea de Educație Fizică și Sport.
El pe bună dreptate observă că în urma „reformelor” din învățământ guvernarea actuală a crescut numărul angajaților în instituțiile de stat care de fapt vor fi folosiți în caliate de agenți electorali pentru următoarele scrutine electorale.
„Pe fonul închiderii universităților, școlilor și spitalelor, Maia Sandu aproape a dublat numărul de unități în aparatul central de stat, angajând pas-iști analfabeți, dar docili guvernării”, mai menționează Chicu într-o postare pe una din rețelele de socializare.
Fluxul de știri
0