Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

„Maidanul sârb” a fost oprit cu ajutorul serviciilor speciale ruse, consideră un expert

© AFP 2024 / ANDREJ ISAKOVICDezordini în Belgrad, Serbia
Dezordini în Belgrad, Serbia - Sputnik Moldova, 1920, 25.12.2023
Dezordini în Belgrad, Serbia
Abonare
Korotchenko: Serviciile speciale ruse au ajutat la prevenirea unei revoluției în Serbia.
CHIȘINĂU, 25 dec – Sputnik. Occidentul, care, în urma rezultatelor alegerilor din Serbia nu a reușit să-și urce agenții de influență în parlamentul acestei țări, a încercat să organizeze o „revoluție colorată” conform scenariului ucrainean, dar serviciile speciale ruse au ajutat Belgradul să stăvilească această tentativă, oferind în prealabil informațiile necesare colegilor lor sârbi, a declarat redactorul-șef al revistei „Apărarea Națională” Igor Korotcenko pentru RIA Novosti.
Acum o zi președintele sârb Aleksandar Vucic, într-o adresă adresată cetățenilor țării, a mulțumit serviciilor speciale ale țărilor partenere, care, potrivit acestuia, au avertizat Belgradul despre tulburările iminente. Premierul sârb Ana Brnabic a mulțumit serviciilor de informații ruse pentru informații despre revoltele ce erau puse la cale.
Potrivit lui Korotchenko, acțiunile opoziției sârbe, finanțate de Occident, au arătat că se folosește un scenariu clasic sub forma încercărilor de a ocupa clădirile guvernamentale și de a îndepărta forțat puterea.
„Aceasta a fost o versiune a Maidanului sârbesc conform scenariului ucrainean”, a explicat expertul.
Dezordini la Belgrad provocate de opoziția prooccidentală - Sputnik Moldova, 1920, 25.12.2023
Internațional
Ministerul rus de Externe a acuzat Occidentul de tulburările care au avut loc în Serbia
Fluxul de știri
0