Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mitropolitul Vladimir: în Moldova are loc defăimarea imaginii Bisericii Ortodoxe

© Sputnik / OsmatescoMitropolitul Vladimir
Mitropolitul Vladimir - Sputnik Moldova, 1920, 24.12.2023
Abonare
Mitropolitul Vladimir a declarat că imaginea Bisericii Ortodoxe din Moldova este supusă defăimării cu premeditare.
CHIȘINĂU, 24 dec – Sputnik. Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove Vladimir (Nikolai Kantaryan) a declarat într-un interviu acordat portalului de internet ortodox.md că imaginea Bisericii Ortodoxe este în mod deliberat defăimată și că deciziile unor preoți moldoveni de a se muta la Mitropolia Basarabiei „contribuie la distrugerea unității bisericii”.
Anterior, Mitropolia Basarabiei a Bisericii Ortodoxe Române a chemat toți clerul și monahii Bisericii Ortodoxe Moldovenești care „se simt constrânși de eparhiile rusești” să se alăture acesteia. După această declarație, Mitropolitul Vladimir al Chișinăului și al Întregii Moldove a convocat clerul la o ședință. În urma întrevederii, Episcopul Sorocăi, vicar al Eparhiei Chișinăului Ioann (Moșnegutu) a declarat reporterilor că Mitropolia Moldovei nu intenționează să părăsească Biserica Ortodoxă Rusă pe fondul transferului unui număr de preoți la Biserica Română.
„Imaginea Bisericii Ortodoxe din Moldova este în mod voit pătată în mediul informațional intern, iar acest fapt este confirmat chiar și de sprijinul politic... Regretăm fiecare rană adusă bisericii de acțiunile nesăbuite ale unor foști miniștri, cărora le-am au acordat de-a lungul anilor o mare încredere și sprijin în creșterea și dezvoltarea lor „Privați de înțelegere și credință, supuși ispitei, ei contribuie la distrugerea unității Bisericii lui Hristos”, a spus Mitropolitul Vladimir.
Preotul a chemat oamenii să se ferească de tot felul de schisme și concepții greșite și să evite împărțirea bisericii. „Să ne străduim să găsim soluții prin dialog pașnic pentru a depăși aceste situații de criză, susținute de anumite forțe ostile bisericii, și să lucrăm cu toții pentru păstrarea și sprijinirea unității Bisericii Ortodoxe din țara noastră”, a subliniat el.
Potrivit unui sondaj realizat de compania sociologică moldovenească IMAS, majoritatea moldovenilor sunt încrezători că Biserica Ortodoxă trebuie să rămână parte a Bisericii Ortodoxe Ruse.
Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove Vladimir - Sputnik Moldova, 1920, 07.01.2023
Societate
Mitropolitul Vladimir i-a felicitat pe creștinii ortodocși cu prilejul Nașterii Domnului
Fluxul de știri
0