Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Producția acestei delicatese tradiționale rusești, la un nivel record

© Sputnik / Виталий Аньков / Accesați arhiva multimediaПродовольственная ярмарка во Владивостоке
Продовольственная ярмарка во Владивостоке  - Sputnik Moldova, 1920, 23.12.2023
Abonare
Producția de caviar roșu în Rusia a atins cel mai înalt nivel din ultimul peste un deceniu, a raportat un grup industrial.
BUCUREŞTI, 23 dec – Sputnik. Între ianuarie și octombrie, pescuitul în Rusia a produs 22.288 de tone de caviar de somon, cea mai mare producție din 2010, a anunțat săptămâna aceasta Asociația rusă a Producătorilor din Pescuit. Volumul din acest an este de 2,6 ori mai mare decât producția din aceeaşi perioadă de zece luni a anului trecut, a adăugat asociația.
„Tendința pozitivă pe care o observăm în ceea ce priveşte producția de caviar roșu în acest an este legată de sezonul de pescuit de somon din Orientul Îndepărtat. Pescarii noștri au prins aproximativ 609.000 de tone de somon din Pacific”, a declarat președintele asociației, German Zverev, într-o postare pe Telegram, potrivit RT.
„Până la sfârșitul anului, producția de caviar ar putea depăși 25.000 de tone, în timp ce consumul anual a fost în medie între 15.000 și 20.000 de tone în ultimii cinci ani”, a adăugat Zverev.
Caviarul roșu este o delicatesă festivă populară în Rusia și, de obicei, este la mare căutare în perioada sărbătorilor de Crăciun și de Anul Nou. Provine din pești sălbatici, precum și din somon de crescătorie.
Rusia furnizează caviar pe piețele internaționale, iar exporturile aproape s-au dublat între 2016 și 2020. Principalii clienți pentru delicatesa rusească au fost Ucraina și Belarus, precum și SUA și țările europene. De la începutul conflictului din Ucraina în 2022 și de la punerea în aplicare a restricțiilor comerciale de către UE și SUA, exporturile au înregistrat o scădere semnificativă.
Potrivit Agenției Federale pentru Pescuit (Rosribolovstvo), vânzările internaționale de caviar roșu au scăzut cu 46% între ianuarie și octombrie 2023, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.
Fluxul de știri
0