Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Găgăuzia sărbătorește 29 de ani de la înființarea autonomiei

© Sputnik / Maxim TopalGăgăuzia sărbătorește 29 de ani de la formarea autonomiei găgăuze
Găgăuzia sărbătorește 29 de ani de la formarea autonomiei găgăuze - Sputnik Moldova, 1920, 23.12.2023
Găgăuzia sărbătorește 29 de ani de la formarea autonomiei găgăuze. Foto de arhivă
Abonare
Bașcanul Găgăuziei Evgenia Guțul i-a felicitat pe toți locuitorii autonomiei cu acest prilej.
CHIȘINĂU, 23 dec - Sputnik. ️În ziua aniversării adoptării Legii cu privire la statutul juridic special al Găgăuziei, la Comrat au fost programate mai multe evenimente festive. Pe Aleea Slavei din Comrat, au fost depuse flori la placa memorială dedicată luptei poporului găgăuz pentru dreptul la autodeterminare. Conducerea autonomiei și a capitalei regiunii a participat la ceremonia de depune a florilor.
Mai apoi, la Casa de Cultură locală a avut loc o ședință festivă extinsă a Adunării Populare la care au participat membri ai comitetului executiv, primari și activiști care au participat la înființarea UAT Găgăuzia în anii 1990.
La această festivitate printre vorbitori s-au remarcat președintele Adunării Populare Găgăuze, bașcanul autonomiei Evghenia Guțul și ex-bașcanul Irina Vlah.
În timpul alocoțiunii sale, Evghenia Guțul, a menționat că, datorită formării autonomiei, poporul găgăuz a reușit să-și păstreze limba frumoasă, identitatea națională și moștenirea culturală unică.
„În cadrul Republicii Moldova suverane, am construit o casă găgăuză în care toată lumea se simte confortabil, nu doar pentru găgăuzi, ci și pentru locuitorii altor naționalități - bulgari, moldoveni, ucraineni, ruși, romi și mulți alții. Toți trăim aici în pace și înțelegere reciprocă”, a subliniat Guțul.
Fluxul de știri
0