Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Șeful Parlametului anunță cine va fi noul guvernator al BNM

© Sputnik / Rodion ProcaIgor Grosu
Igor Grosu - Sputnik Moldova, 1920, 22.12.2023
Abonare
Președintele Parlamentului va propune astăzi o nouă candidatură pentru funcția de guvernator al BNM
CHIȘINĂU, 22 dec - Sputnik. Igor Grosu a anunțat pe rețelele de socializare despre noul candidat la funcția de guvernator al BNM care va fi propus deputaților pentru a fi votat astăzi în plenul Parlamentului.
El va propune pe Anca Dragu, economistă din România, cel de al 156-lea ministru al Finanțelor Publice al României în fostul guvern condus de Dacian Cioloș.
„Azi, în plenul Parlamentului, o voi propune pentru funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei pe Anca Dragu”, a scris pe rețelele de socializare Igor Grosu.
Șeful Parlamentului consideră Anca Dragu are o experiență importantă în sectorul financiar-bancar și în politici publice și aderare la UE.
„Anca Dragu a lucrat mai mult de 15 ani în cadrul Băncii Naționale a României și al Fondului Monetar Internațional și a fost ministru al finanțelor publice în Guvernul României. În 2020 a fost aleasă președinte al Senatului României”, mai menționează șeful Parlamentului.
Fluxul de știri
0