România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Evaziunea fiscală își ”crește pragul” la București

© Sputnik / Miroslav RotariRoni
Roni - Sputnik Moldova, 1920, 22.12.2023
Roni. Foto de arhivă
Abonare
Coaliția de guvernare PSD- PNL a trecut ”pe repede înainte” un proiect de lege care practic stabilește un prag pentru sancționarea penală a evaziunii fiscale.
BUCUREȘTI, 22 dec -Sputnik. În procedură de urgență, PSD și PNL au trecut cu viteză un proiect de lege care practic îmblânzește pedepsele penale în cazul evaziunii fiscale.
Conform noii legi se dezincriminează evaziunea fiscală cu prejudiciu sub un milion de euro, majorat cu 15%, la care se adaugă dobânzi și penalități, dacă prejudiciul e plătit integral în „etapa de control a organelor de urmărire penală”. În acest caz, fapta nu se pedepsește și nu se sesizează organele de urmărire penală.
De asemenea, dacă prejudiciul de până în 1 milion de euro, majorat cu 50%, la care se adaugă dobânzi și penalități, este plătit integral în etapa procedurii camerei preliminare sau al judecății, până la pronunțarea unei hotărâri în primă înstanță, fapta nu se pedepsește și nu se sesizează organele de urmărire penală.
Laura Codruța Kovesi și instituția condusă de aceasta au criticat deja proiectul de lege. Concluzia? România intră în anul electoral reîncălzind ciorba ”luptei anticorupție”.
Fluxul de știri
0