Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Controversă în România: a fost primit Simion de papă?

© Photo : AURGeorge Simion
George Simion - Sputnik Moldova, 1920, 22.12.2023
Abonare
”A fost sau nu a fost?” Întrebarea nu este însă despre revoluția din decembrie 1989, cum ne-am obișnuit în fiecare an, ci despre liderul AUR, George Simion și vizita acestuia la papa Francisc.
BUCUREȘTI, 22 dec -Sputnik. Liderul partidului suveranist AUR, George Simion, este acuzat că a mințit în legătură cu ”audiența privată” pe care ar fi avut-o duminică, la Vatican, cu Papa Francisc, eveniment de la care a și postat o fotografie pe o rețea de socializare.
Diverși jurnaliști au întrebat Nunțiatura, ambasada Vaticanului la București, solicitând o luare de poziție. În răpuns aceasta arată că ”Papa Francisc nu l-a primit pe dl George Simion, și nici pe vreun alt politician, într-o Audiență privată”, ci a participat la o audiență cu un grup de italieni, legat de un concert de colinde.
În replică, Simion susține în continuare că a fost primit de Papă într-o ”audiență privată” și a transmis presei o invitație standard pe care este scris de mână numele său.
Fluxul de știri
0