Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Adunarea Generală a Procurorilor și-a ales reprezentanții care vor face parte din CSP

© Photo : Consiliul Superior al ProcurorilorConsiliul Superior al Procurorilor
Consiliul Superior al Procurorilor - Sputnik Moldova, 1920, 22.12.2023
Abonare
Procurorii moldoveni reuniți astăzi în cadrul Adunării Generale a Procurorilor și ales reprezentanții care vor face parte din Consiliul Superior al Procurorilor.
CHIȘINĂU, 22 dec - Sputnik. Adunarea Generală a Procurorilor l-a ales pe Dumitru Obadă în funcția de membru al Consiliului Superior al Procurorilor din partea Procuraturii Generale.
Totodată Adunarea Generală a Procurorilor a ales alți patru membri în CSP din rândul procurorilor procuraturilor specializate și teritoriale. Este vorba de procurorii: Elena Roșior, Aliona Nesterov, Eduard Panea și Olesea Vîrlan.
Legislația spune că, cinci membri ai CSP sunt aleși de Adunarea Generală a Procurorilor prin vot secret. Prin urmare, la adunarea din 22 decembrie, cei 490 de procurori adunați au ales un membru CSP din rândul candidaților de la Procuratura Generală și patru membri CSP din rândul procurorilor de la procuraturile teritoriale și specializate.
Fluxul de știri
0