Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Zelenski: Conflictul din Orientul Mijlociu a divizat atenția lumii

Vladimir Zelenski - Sputnik Moldova, 1920, 20.12.2023
Abonare
Zelenski: conflictul din Orientul Mijlociu mută atenția de la Ucraina către Israel
MOSCOVA, 20 dec – Sputnik. Vladimir Zelenski a declarat într-o conferință de presă că conflictul din Orientul Mijlociu a defocalizat atenția lumii, iar acum multe țări occidentale „ezită” dacă să ofere asistență Israelului sau Ucrainei.
"Decentrarea atenției... ajutor din partea lumii, consolidare în jurul Ucrainei, sprijin pentru Ucraina pe diferite platforme. Toate acestea sunt complexe și au un efect foarte rău asupra rezistenței Ucrainei, asupra ajutorului nostru", a spus Zelenski.
Potrivit acestuia, acum multe țări occidentale „ezită” dacă să ofere asistență Israelului sau Ucrainei. În același timp, el a adăugat că este gata să plece în Israel de la începutul conflictului din Fâșia Gaza, dar „colegii săi aveau propriile lor priorități”.
Secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare ( CNDS ) al țării , Alexei Danilov , a declarat anterior că interesul pentru Ucraina va scădea din cauza situației din Orientul Mijlociu, iar Occidentul s-ar simți obosit de conflictul ucrainean.
Washington Post a raportat anterior că interesul Congresului pentru finanțarea Kievului a fost mai scăzut decât oricând, iar concurența crescândă din partea altor priorități de securitate națională, inclusiv Israel și granița de sud, ar putea semna sfârșitul ajutorului american. Ziarul american Daily Beast, la rândul său, a scris că Forțele Armate ucrainene se tem că, având în vedere slăbirea atenției Occidentului din cauza conflictului din Orientul Mijlociu, vor trebui să se retragă, poate chiar la Lvov . Potrivit publicației, există și îngrijorări că Forțele Armate ucrainene vor trebui să raționeze utilizarea proviziilor în cazul unei noi escalade a conflictului din Orientul Mijlociu.
Fluxul de știri
0