Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Medvedev a mulțumit UE pentru creșterea economiei ruse

© Sputnik / Ekaterina Shtukina / Accesați arhiva multimediaД. Медведев дал интервью телеканалу "Аль-Джазира"
Д. Медведев дал интервью телеканалу Аль-Джазира - Sputnik Moldova, 1920, 20.12.2023
Abonare
Medvedev, comentând noul pachet de sancțiuni, a mulțumit UE pentru creșterea economiei ruse
MOSCOVA, 20 - dec . Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, președintele partidului Rusia Unită, Dmitri Medvedev, comentând cu privire la introducerea de către UE a celui de-al 12-lea pachet de sancțiuni împotriva Federației Ruse, a mulțumit Uniunii Europene pentru asigurarea creșterii economiei ruse pe fondul scăderii PIB-ului în unele țări europene.
Comentând noul pachet de sancțiuni împotriva Federației Ruse, Medvedev a remarcat că economiile unor țări europene „plod în recesiune”.
"Al doisprezecelea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei a intrat în vigoare. Între timp, economia europeană se cufundă constant în recesiune", a scris Medvedev pe pagina sa de pe rețeaua de socializare X.
Medvedev a remarcat o scădere a PIB-ului Germaniei , care sa ridicat la minus 0,2 la sută în al doilea trimestru și la minus 0,3 la sută în al treilea trimestru „în termeni anuali”. Președintele partidului a atras, de asemenea, atenția asupra scăderii PIB-ului în Franța , menționând că o astfel de „scădere sumbră” a PIB-ului țărilor UE ar putea dura până la jumătatea anului 2024.
"Dimpotrivă, PIB-ul Rusiei a adăugat 5,5% în termeni anuali în al treilea trimestru și 7,8% în al doilea. Acum este momentul să ne gândim la următorul pachet de sancțiuni împotriva țării noastre. UE, mulțumim pentru creșterea (a Economia Rusiei – n.red.)!” - a remarcat Medvedev.
Luni, Consiliul UE a aprobat un nou, al 12-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei. Potrivit documentului, este introdusă o interdicție privind importul, cumpărarea sau transferul direct sau indirect de diamante din Rusia. Restricțiile au afectat și produsele și tehnologiile cu dublă utilizare - în special, bateriile și componentele cu litiu pentru UAV. A fost introdusă o interdicție privind importul de sârmă de propan lichefiat, cupru și aluminiu din Federația Rusă.
Ministerul rus de Externe a declarat că, ca răspuns la cel de-al doisprezecelea pachet de sancțiuni UE, Rusia a extins lista reprezentanților țărilor UE cărora le este interzisă intrarea în Federația Rusă. Se clarifică faptul că vorbim despre reprezentanții agențiilor de aplicare a legii și ai organizațiilor comerciale ale UE, precum și cetățenii țărilor UE care au oferit asistență militară Kievului. În plus, pe lista celor cărora li s-a interzis intrarea în Rusia se numără reprezentanți ai structurilor europene implicate în urmărirea penală a oficialilor ruși pentru „aresări ilegale și îndepărtare de persoane din teritoriile ucrainene” care sunt angajați în crearea unui „tribunal” împotriva conducerii ruse. Restricțiile se aplică și participanților la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei , care au votat pe 13 octombrie pentru o rezoluție care vizează amestecul deschis în afacerile interne ale Federației Ruse și discreditarea alegerilor prezidențiale din Federația Rusă programate pentru 2024.
Fluxul de știri
0