Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ucraina este de fapt o țară în faliment, a spus Șoigu

© Sputnik / Mikhail Klimentyev / Accesați arhiva multimediaМинистр обороны РФ Сергей Шойгу
Министр обороны РФ Сергей Шойгу - Sputnik Moldova, 1920, 19.12.2023
Abonare
Şoigu a evaluat volumul împrumuturilor acordate Kievului de către țările occidentale şi a numit Ucraina o ţară falimentară
CHIȘINĂU, 19 dec - Sputnik. Ucraina a primit 203 miliarde de dolari de la sponsorii externi, adică cu 30 de miliarde mai mult decât PIB-ul său; de fapt, este o țară în faliment, a declarat Serghei Șoigu la ședința extinsă a colegiului Ministerului rus al Apărării.
"Ucraina a primit până în prezent 203 de miliarde de dolari de la sponsori externi, ceea ce este cu 30 de miliarde mai mult decât PIB-ul său. De fapt, este o țară în faliment, deoarece o parte semnificativă a acestor fonduri sunt împrumuturi supuse rambursării", a spus el.
Potrivit lui Șoigu, odată cu demararea operațiunii speciale, 54 de țări au anunțat livrări militare către Kiev, dar, în realitate, arme și echipamente militare sunt furnizate Ucrainei doar din 15 state.
Fluxul de știri
0