Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Polonia: proteste contra politicilor pro-ucrainene

© AFP 2024 / WOJTEK RADWANSKICamioane stau la coadă pe o autostradă în timp ce transportatorii polonezi blochează accesul la punctul de trecere a frontierei polono-ucrainene din Dorohusk
Camioane stau la coadă pe o autostradă în timp ce transportatorii polonezi blochează accesul la punctul de trecere a frontierei polono-ucrainene din Dorohusk - Sputnik Moldova, 1920, 19.12.2023
Abonare
Noul guvern al Poloniei vrea ”căsătorii” homosexuale în timp ce economia Poloniei suferă din pricina susținerii deșănțate acordată de Varșovia Ucrainei.
BUCUREȘTI, 19 dec -Sputnik. Transportatorii polonezi au reluat luni blocada la cel mai mare punct de tranzit de mărfuri cu Ucraina, pentru a cere reintroducerea permiselor de intrare în Uniunea Europeană pentru concurenţii lor ucraineni, relatează AFP.
Săptămâna trecută, autorităţile locale din Dorohusk au interzis blocada, dar decizia a fost anulată de un tribunal care i-a autorizat pe transportatori să continue mişcarea începută cu peste o lună în urmă.
UE a renunţat la sistemul de permise de intrare pentru camioanele ucrainene în urmă cu aproape doi ani, după invazia rusă în Ucraina, iar transportatorii polonezi reclamă că măsura le-a afectat veniturile.
Conform poliţiei, un şir de circa 1.800 de camioane era format la punctul de trecere Dorohusk în momentul reluării protestului, coada întinzându-se pe o lungime de aproape 46 km.
Noul prim-ministru polonez Donald Tusk a promis săptămâna trecută să rezolve conflictul şi a acuzat guvernul anterior că i-a abandonat pe şoferii protestatari. Însă negocierile între aceştia şi noul guvern nu au permis deocamdată găsirea unei soluţii la conflict, politica noii coaliții de guvernare în raport cu Ucraina fiind în linii mari aceeași cu cea a guvernării conservatoare precedente.
Fluxul de știri
0