Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Pentagonul rămâne fără bani pentru Ucraina

© AFP 2024Пентагон
Пентагон - Sputnik Moldova, 1920, 19.12.2023
Abonare
SUA va termina banii alocați pentru înarmarea regimului de la Kiev până în data de 30 de decembrie, iar Congresul SUA a amânat pentru ianuarie rediscutarea pachetului de finanțări militare pe care Pentagonul le-ar putea acorda Ucrainei, Israelului și Taiwanului.
BUCUREȘTI, 19 dec -Sputnik. Un oficial al Departamentului american al Apărării a informat Congresul că Pentagonul va rămâne fără bani pentru a achiziționa noi arme și echipamente care să le înlocuiască pe cele trimise în Ucraina în data de 30 decembrie, transmite Bloomberg.
Camera Reprezentanților a intrat în vacanța de Crăciun săptămâna trecută fără să adopte o decizie privind pachetul de ajutor propus de președintele Biden pentru Ucraina, Israel și Taiwan, care ar include peste 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina. Un vot pe această temă este programat în Senat în această săptămână.
Potrivit Bloomberg, o scrisoare datată 15 decembrie a auditorului general al Pentagonului, Michael McCord, arată că departamentul cheltuiește ultimii 1,07 miliarde de dolari pe noi arme, echipamente și dotări, iar aceste conturi vor fi goale în data de 30 decembrie.
Fluxul de știri
0