Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Guvernul de la Chișinău a intrat în cursa de înarmare

© Sputnik / Rodion ProcaDorin Recean
Dorin Recean - Sputnik Moldova, 1920, 19.12.2023
Dorin Recean. Foto de arhivă
Abonare
Republica Moldova este împinsă de către conducerea de la Chișinău în cursa înarmărilor, deși atât statutul constituțional de țară neutră, cât și situația economică complicată, ar trebui să facă Chișinăul să regândească cheltuielile pentru înarmare.
BUCUREȘTI, 19 dec- Sputnik. După ce majoritatea parlamentară a aprobat o nouă strategie de securitate, conformă cu viziunea pro-occidentală a regimului Maia Sandu, premierul Republicii Moldova a anunțat intenția guvernului de a investi într-un sistem modern de apărare antiaeriană.
Recean a declarat că Republica Moldova intenţionează, cu ajutorul aliaţilor săi din UE şi NATO, să achiziţioneze un sistem modern de apărare antiaeriană pentru a-şi proteja aeroporturile şi infrastructura majoră.
În opinia premierului Recean, acest sistem antiaerian ar fi util și pentru ca oamenii să nu mai părăsească Republica Moldova în căutarea unor locuri de muncă mai bună.
Recean a spus că ţările dezvoltate „investesc în securitatea lor pentru a se asigura că cetăţenii şi companiile lor se simt în siguranţă. Dacă nu au asta, oamenii pleacă şi îşi iau capitalul cu ei. Asta se întâmplă acum în Moldova”. Republica Moldova este una dintre cele mai sărace ţări din Europa.
Fluxul de știri
0