Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Fermierii solicită introducerea un mecanism de limitare a importurilor de cereale

© Sputnik / OsmatescoProteste ale fermierilor în PMAN
Proteste ale fermierilor în PMAN - Sputnik Moldova, 1920, 19.12.2023
Proteste ale fermierilor în PMAN. Foto de arhivă
Abonare
Printr-un comunicat de presă, Forța Fermierilor cere Guvernului PAS, condus de Dorin Recean, să-i apere de interesele Trans Oil.
CHIȘINĂU, 19 dec - Sputnik. Asociația Forța Fermierilor cere Guvernului să introducă urgent un mecanism stabil și durabil privind limitarea importului cerealelor și oleaginoaselor, similar cu cele instituite în România și Bulgaria.
Această solicitare a fermierilor vine în contextul în care autoritățile au anunțat că starea de urgență va fi ridicată începând cu 1 ianuarie 2024, ceea ce înseamnă că toate deciziile CSE se anulează automat, inclusiv decizia din 4 octombrie 2023.
Potrivit fermierilor, compania Trans Oil intenționează să importe din Ucraina circa 300 de mii de tone de floarea soarelui, ceea ce ar afecta interesele agricultorilor autohtoni.
„Atragem atenția că lipsa restricțiilor de import nu doar va dezechilibra piața internă, dar și va pune în pericol exportul grâului, porumbului și florii soarelui în România, care nu odată a atenționat țara noastră despre pericolul reexportului cerealelor și oleaginoaselor din Ucraina. Iar blocarea exporturilor în România ar fi o catastrofă definitivă pentru fermierii din Moldova”, precizează fermierii moldoveni într-un comunicat de presă.
Fluxul de știri
0