România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Ciclonul polar lovește România

© Photo : Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI Iată ce ne așteaptă: Ploaie și ninsori puternice: Salvatorii și polițiștii, în alertă
Iată ce ne așteaptă: Ploaie și ninsori puternice: Salvatorii și polițiștii, în alertă  - Sputnik Moldova, 1920, 19.12.2023
Abonare
Temperaturile ar urma să scadă brusc în România, chiar înainte de Crăciun, anunță meteorologii ANM. Motivul este un ciclon polar care aduce aer rece peste România.
BUCUREȘTI, 19 dec - Sputnik. Astăzi, temperaturile în România sunt foarte ridicate. În partea de sud a țării vom fi maxime de peste 10 grade Celsius, în măsura în care, în mod normal, ar trebui ca la nivelul întregii țări să înregistrăm temperaturi cuprinse între -2 și 5 grade. Așadar, sunt cu până la 9 grade peste normele climatologice.
Temperaturile încep să scadă, deși rămân în continuare peste ceea ce ar trebui să avem în mod normal pentru această perioadă. Însă trendul este de scădere, astfel încât vom avea maxime cuprinse, în marea lor majoritate, între 3 și 8...9 grade, cu alte cuvinte mai scăzute decât marţi.
O nouă încălzire va fi resimțită însă chiar în ziua de Crăciun. Data de 25 și 26 decembrie vor fi zile foarte calde, posibil chiar mai calde decât marţi.
Pentru Banat, Crișana, Maramureș și Transilvania, Moldova, până în data de 24 decembrie, vor fi precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare, și asta deoarece acolo temperaturile vor fi ceva mai coborâte decât în partea de sud și de sud-est.
La munte vor predomina ninsorile, astfel încât, până la Crăciun, stratul de zăpadă ar putea crește considerabil.
Fluxul de știri
0