România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

USR, PMP și Forța Dreptei anunță formarea Alianței Dreapta Unită

© AP Photo / Tobias HaseLudovic Orban
Ludovic Orban - Sputnik Moldova, 1920, 18.12.2023
Abonare
USR, PMP și Forța Dreptei anunță formarea Alianței Dreapta Unită, „un pol politic de dreapta dedicat reconstrucției României”, ca alternativa la actuala conducere guvernamentală
BUCUREŞTI, 18 dec - Sputnik. USR, PMP și Forța Dreptei vor avea listă comună la europarlamentare, iar lista comună a celor trei partide pentru alegerile europarrlamentare este deschisă de fostul vicepremier Dan Barna.
Primii opt candidați sunt, în ordinea listei: Dan Barna, Vlad Voiculescu, Eugen Tomac, Vlad Botoș, Cristina Prună, Violeta Alexandru, Radu Mihail, Corina Atanasiu.
Alianța își propune să înlăture de la guvernare Coaliția PSD-PNL.
„Vom construi împreună o guvernare responsabilă. Vom fi alături de oamenii care muncesc cinstit. Taxele și impozitele pe care ei le plătesc vor fi - din nou - o investiție într-un viitor mai bun. Noi, Dreapta Unită, vom oferi responsabilitate, predictibilitate și onestitate. Vreme de trei ani, guvernarea PSD-PNL a băgat mâinile adânc în buzunarele oamenilor prin prețuri record și taxe mai mari ca să plătească pensii speciale, sinecuri și contracte pentru clientela de partid. Trebuie să oprim jaful din banii publici pentru a putea construi o Românie modernă”, a transmis președintele USR Cătălin Drulă.
„Suntem la 34 de ani de la Revoluție și în loc să constatăm că suntem mai aproape de idealurile celor care au ieșit în stradă de a avea o democrație autentică, fără nomenclatură, fără privilegii, fără Securitate, dimpotrivă, parcă ne-am întors în timp și PSD-iștii și PNL-iștii și opoziția de operetă inventată de PSD și PNL ne-au adus parcă mai aproape de anii ’89 decât de ceea speram fiecare dintre noi (…) Astăzi speranța renaște în România”, a transmis Ludovic Orban, președintele Forța Dreptei.
Fluxul de știri
0