Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

„Schimbări importante” au fost declanșate în lume prin „răspunsului Rusiei la Occident”

Glob - Sputnik Moldova, 1920, 18.12.2023
Abonare
În urma „răspunsului oferit de Rusia Occidentului”, au fost declanşate „schimbări importante” în lume, a declarat pentru Sputnik directorul companiei energetice sârbe de stat Srbijagas.
BUCUREŞTI, 19 dec – Sputnik. „Schimbări importante” au fost declanșate în lume în urma „răspunsului oferitde Rusia Occidentului”, a declarat pentru Sputnik , Dušan Bajatović, directorul grupului energeticsârb de statSrbijagas.
„Rolul Rusiei este enorm: dedolarizare și deamericanizare, decolonizare – toate acestea au început după declanşarea conflictului în Ucraina”, a spus Bajatović.
Ceea ce la început părea un conflict regional a fost „în esență o luptă între Rusia și Occidentul colectiv, între Rusia și NATO și, dacă privim mai în profunzime, între Est și Vest, o ciocnire între majoritatea statelor și popoarelor lumii și Occidentul colonial”, a subliniat directorul grupului Srbijagas.
De asemenea, BRICS luptă pentru această nouă realitate, a adăugat acesta, amintind că Occidentul, și nu 80% din restul omenirii, a impus sancțiuni împotriva Rusiei.
Fluxul de știri
0