Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Întâlnire la nivel înalt la Varşovia

© AP Photo / Tom WilliamsDirectorul CIA, Bill Burns
Directorul CIA, Bill Burns
 - Sputnik Moldova, 1920, 18.12.2023
Directorul CIA, Bill Burns . Foto de arhivă
Abonare
Presa din Israel spune că şeful Mossad se întâlneşte cu premierul Qatarului şi cu directorul CIA, la Varşovia, pentru discuţii despre ostatici
BUCUREȘTI, 18 dec – Sputnik. Şeful Mossad, David Barnea, se va întâlni la Varşovia cu directorul CIA, Bill Burns, şi cu prim-ministrul Qatarului, şeicul Mohammed bin Abdulrahman Al Thani, în cadrul eforturilor de a ajunge la un nou acord care să permită eliberarea ostaticilor israelieni pe care îi deţine Hamas în Gaza, relatează presa din Israel.
Site-ul de ştiri Ynet citează o sursă implicată în negocieri care a declarat că discuţiile vor fi "lungi, complicate şi mai dificile decât înainte".
Vineri, şeful Mossad, serviciul de informaţii externe al Israelului, ar fi avut deja o întâlnire cu premierul Qatarului în Norvegia.
Gaza, urmările loviturilor israeliene - Sputnik Moldova, 1920, 28.11.2023
Internațional
Șeful CIA ar fi sosit în Qatar pentru întâlniri secrete, despre care deja știe toată presa
Qatarul a fost un mediator cheie în primul acord privind ostaticii, în urma căruia 105 civili au fost eliberaţi din captivitatea Hamas în Gaza: 81 de israelieni, 23 de cetăţeni thailandezi şi un filipinez. Israelul a eliberat în schimb 240 de deţinuţi palestinieni pe motive de securitate, toţi femei şi minori.
Se crede că 129 de ostatici au rămas în Gaza, nu toţi în viaţă. Patru ostatici au fost eliberaţi înainte de primul armistiţiu, iar unul a fost salvat de trupe. De asemenea, au fost recuperate cadavrele a opt ostatici, iar trei ostatici au fost ucişi din greşeală de către armată. Forţele de Apărare ale Israelului au confirmat moartea a 20 dintre cei încă deţinuţi de Hamas, citând noi informaţii şi constatări obţinute de trupele care operează în Gaza.
Fluxul de știri
0