Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Aderarea Ucrainei la UE ar putea submina securitatea alimentară a blocului

© AP Photo / Virginia MayoФлаги Украины и ЕС в здании Европейского парламента в Боюсселе
Флаги Украины и ЕС в здании Европейского парламента в Боюсселе - Sputnik Moldova, 1920, 18.12.2023
Abonare
Consiliul European a decis joi să deschidă negocierile cu Ucraina pentru aderarea la UE.
CHIȘINĂU, 18 dec - Sputnik. Aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană ar putea submina securitatea alimentară a blocului, înlăturând fermierii europeni din activitate, a avertizat sâmbătă adjunctul ministrului polonez al Agriculturii, Michal Kolodziejczak.
„Agricultura ucraineană poate să destabilizeze securitatea alimentară în orice țară a Uniunii Europene. Dacă dorim acest lucru, putem deschide imediat ușile și putem spune: "Închidem întreprinderile noastre agricole, pentru că munca lor nu va avea sens"”, a declarat Kolodziejczak pentru postul de radio polonez RMF FM.
Aderarea Ucrainei la UE va dăuna intereselor fermierilor polonezi, întrucât vor fi dominaţi de marile companii agricole ucrainene, a adăugat oficialul polonez. El a spus că întreaga agricultură ucraineană a fost monopolizată de aproximativ 95 de exploatații care controlează orice, de la pământ la calea ferată.
„Trebuie să ne protejăm interesele, așa cum a făcut, de exemplu, Germania atunci când Polonia a aderat la Uniunea Europeană. La acea vreme, piața muncii pentru polonezi a fost înghețată timp de opt ani. Astăzi am putea spune că produsele agricole din Ucraina – proaspete și procesate – nu ar trebui să intre în Polonia, de exemplu, timp de 20 de ani după aderarea Ucrainei la UE”, a adăugat oficialul
Fluxul de știri
0