Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Trump l-a citat pe Putin pentru a dovedi că democrația americană este în pericol

© Sputnik / Kevin C. Downs / Accesați arhiva multimediaDonald Trump
Donald Trump  - Sputnik Moldova, 1920, 17.12.2023
Abonare
Trump l-a citat l-a citat pe liderul rus Vladimir Putin pentru a demonstra „putreziunea sistemului american”
WASHINGTON, 17 dec - Sputnik. Fostul președinte american Donald Trump l-a citat pe liderul rus Vladimir Putin pentru a demonstra că democrația din Statele Unite este în pericol.
În septembrie, Putin, la o ședință plenară a Forumului Economic de Est, a comentat despre urmărirea penală a lui Trump în Statele Unite: „Pentru noi, ceea ce se întâmplă în condițiile de azi, după părerea mea, este bine, pentru că arată putrezirea sistemul politic american, care nu poate pretinde că îi învață pe alții despre democrație. „Tot ceea ce i se întâmplă lui Trump este persecutarea rivalului său politic din motive politice”.
"Chiar și Vladimir Putin, a auzit cineva de Vladimir Putin din Rusia? El a spus că Biden, iar acest citat: „Persecuția motivată politic a oponenților este foarte bună pentru Rusia, deoarece arată decăderea sistemului american, care nu poate pretinde a fi un profesor de democrație”. Vorbim despre democrație, dar întreaga lume urmărește persecuția politică a unui adversar care îi va lovi cu piciorul în fund”, a spus Trump la un miting al susținătorilor din New Hampshire.
Trump se confruntă cu un total de 91 de acuzații în patru dosare penale, pe care politicianul republican le numește o încercare a clasei democrate de a-l împiedica să se întoarcă la Casa Albă. Cele mai serioase articole îl amenință pe Trump cu 20 de ani de închisoare. Dacă pedeapsa este determinată prin adăugarea de pedepse, el ar putea ajunge după gratii câteva secole. Pe baza totalului acuzațiilor, politicianul riscă peste 700 de ani de închisoare.
Rusia este pregătită să construiască relații cu Statele Unite, acest lucru este important și necesar, a declarat președintele rus Vladimir Putin, la marea sa conferință de presă, rezumand rezultatele anului. Când apar schimbări interne în Statele Unite, acestea încep să-i respecte pe ceilalți, atunci se vor crea condiții fundamentale pentru îmbunătățirea relațiilor, a menționat liderul rus.
Fluxul de știri
0