Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: Occidentul va trebui să ia în calcul Rusia

© POOL / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин
Президент РФ В. Путин - Sputnik Moldova, 1920, 17.12.2023
Abonare
Putin: Occidentul va trebui să găsească un teren comun cu Federația Rusă
MOSCOVA, 17 dec - Sputniki.Țările occidentale vor trebui să găsească un teren comun cu Rusia, a declarat președintele Vladimir Putin într-un interviu< /span> cu jurnalistul Pavel Zarubin în emisiunea „Moscova. Kremlinul. Putin" pe „Rossia 1”."
„Vor trebui să găsească un punct comun cu noi, pentru că vor trebui să ne ia în calcul”, a spus șeful statului.
În același timp, el a numit prostii cuvintele președintelui SUA Joe Biden că Rusia este se presupune că va ataca țările NATO. Potrivit lui Putin, aceasta este doar o figură de stil pentru a-și justifica politica eronată în direcția rusă.
„Rusia nu are niciun motiv, nici interes – nici interes geopolitic, nici economic, nici politic, nici militar – să lupte cu țările NATO. Nu avem pretenții teritoriale unul împotriva celuilalt cu ei și nu dorim să stricăm relațiile cu ei. Suntem interesați să dezvoltăm relații”, a subliniat președintele.
El a adăugat că Rusia nu are probleme cu țările Alianței Nord-Atlantice - acestea creează artificial probleme pentru că nu vor să aibă un concurent în Rusia.
Moscova a remarcat în mod repetat că NATO are ca scop confruntare, dar extinderea sa ulterioară nu va aduce o mai mare securitate Europa. Potrivit lui Putin, Rusia încearcă de 30 de ani să cadă de acord asupra principiilor securității în Europa, dar ca răspuns sa confruntat fie cu înșelăciune și minciuni cinice, fie cu încercări de presiune și șantaj, în timp ce alianța, între timp, în ciuda faptului că Moscova protestestează, se extinde constant și se apropie de granițele Rusiei .
Fluxul de știri
0