Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a fost nominalizat pentru a candida la alegeri ca independent

© Sputnik / Pavel Bednyakov / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин посетил митинг-концерт "Слава защитникам Отечества!"
Президент РФ В. Путин посетил митинг-концерт Слава защитникам Отечества! - Sputnik Moldova, 1920, 17.12.2023
Abonare
Președintele rus a fost propus ca nominalizat de un partid o singură dată în cariera sa politică de 20 de ani.
BUCUREŞTI, 17 dec – Sputnik.Președintele rus Vladimir Putin a câștigat susținerea unui grup de alegători care și-au declarat sprijinul pentru candidatura sa ca independent pentru a fi reales anul viitor. Putin, care candidează pentru al cincilea mandat în funcție, a candidat doar o singură dată nominalizat de partid, în 2012.
Sâmbătă, un grup largde susținători ai lui Putin, inclusiv membri ai mai multor partide politice ruseşti, lideri de opinie, artiști și sportivi, s-au adunat în Sala Zariadie din centrul Moscovei pentru a anunța oficial crearea unui grup de acțiune pentru nominalizarea liderului rus în exercițiu, relatează RT. Putin nu a fost prezent.
Legea rusească prevede că o persoană trebuie să obțină sprijinul unui grup de cel puțin 500 de persoane pentru a candida ca independentă.
După ce s-a atins cvorumul necesar, ședința a continuat cu susţinerea în unanimitate a candidaturii lui Vladimir Putin. Când a fost întrebată dacă îi susțin nominalizarea, întreaga audiență s-a ridicat în picioare, fluturând pliante roșii și exprimându-și sprijinul, potrivit videoclipurilor distribuite de instituțiile media locale.
Între timp, Andrei Turchak, secretarul Consiliului General al partidului de guvernământ Rusia Unită, a declarat că un sediu de campanie va fi format odată ce toate procedurile de nominalizare se vor încheia.
Fluxul de știri
0