Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin, dispus să lucreze cu orice președinte al SUA care ia în serios îngrijorările Rusiei

© Sputnik / Mikhail Klimentyev / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин принял участие в церемонии открытия объектов здравоохранения
Президент РФ В. Путин принял участие в церемонии открытия объектов здравоохранения - Sputnik Moldova, 1920, 16.12.2023
Abonare
Președintele rus este dispus să lucreze cu orice președinte american care înțelege că trebuie să țină cont de preocupările Moscovei, a declarat pentru NBC News, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.
BUCUREŞTI, 16 dec – Sputnik.Preşedintele VladimirPutin este gata să lucreze cu „oricine va înțelege că, de acum încolo, trebuie să fie mai atent cu Rusia și să ţină cont de îngrijorările sale”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov, într-un interviu pentru NBC News, când a fost întrebat dacă Putin ar putea colabora cu candidatul republican și fostul președinte Donald Trump.
„Nu am nicio îndoială că președintele Putin ar dori să vadă [ la preşedinţia SUA ] pe cineva care are o abordare mai constructivă cu privire la țara noastră”, a spus Peskov, întrebat dacă președintele rus ar dori să vadă o schimbare la Casa Albă, potrivit Sputnik Globe.
Rusia este deschisă către discuţiile cu Statele Unite, dar va face acest lucru doar în termenii săi, a subliniat Peskov.
„Lumea este un loc mai puțin sigur decât cum era înainte ca dialogul dintre noi să fie întrerupt abrupt”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului.
Vorbind despre situația din Ucraina, Peskov a declarat că este „prea complicată” pentru a fi rezolvat în 24 de ore. Mai mult, Statele Unite prelungesc conflictul în timp ce risipesc banii contribuabililor pentru a furniza ajutor Kievului.
„Trebuie să vă înțelegeți responsabilitatea pentru acest lucru. Faceți ca acest conflict să dureze mai mult”, a spus Peskov în interviu.
De asemenea, SUA este conștientă de faptul că Ucraina nu poate câștiga în conflictul cu Rusia, dar continuă să încurajeze ucrainenii să moară pe câmpul de luptă, a adăugat Peskov.
„Le spuneţi "Mergeţi şi muriţi". Nu vă faceți griji, vă vom oferi suficienți bani și suficiente arme, dar trebuie să mergeți și să muriți. Și ştiţi destul de bine că nu puteţi câștiga”, a spus oficialul rus.
Răspunzând la întrebarea dacă Rusia consideră operațiunea sa militară specială în Ucraina ca fiind un război, Peskov a spus că „este un război hibrid pe care, de fapt, Statele Unite îl duce împotriva țării noastre”.
Fluxul de știri
0