Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

PIB-ul Rusiei în 2023 va depăși 3%

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Accesați arhiva multimediaЦентральный банк России
Центральный банк России - Sputnik Moldova, 1920, 16.12.2023
Abonare
Creşterea PIB-ului Rusiei în 2023 va fi mai mare decât prognoza din octombrie și se va ridica la peste 3%, a anunţat vineri Banca Centrală a Rusiei.
BUCUREŞTI, 16 dec – Sputnik. „Banca Rusiei se așteaptă ca majorarea PIB-ului în 2023 să depășească prognoza din octombrie și să fie la peste 3%”, se arată în raport, citat de RT.
Între timp, importurile Rusiei au scăzut ușor în comparație cu cifrele din vară, în principal din cauza înăspririi politicii monetare, a menţionat Banca Rusiei.
„Datele recente privind comerțul exterior indică faptul că importurile au scăzut ușor în comparație cu cifrele maxime din vară, inclusiv din cauza efectelor înăspririi monetare aplicate”, se arată în declarația băncii.
În același timp, banca a legat scăderea exporturilor în ultimele luni de deteriorarea condițiilor de pe piețele globale de mărfuri energetice.
Vineri, Banca Centrală a Rusiei a majorat rata cheie la 16% pe an, cea mai mare cifră din aprilie 2022.
Fluxul de știri
0