Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Musk: schimbările climatice nu reprezintă o amenințare pentru omenire

© AP Photo / John RaouxИлон Маск
Илон Маск - Sputnik Moldova, 1920, 16.12.2023
Abonare
Musk: schimbările climatice nu reprezintă o amenințare mortală pentru umanitate
ROMA, 16 dec –Sputnik. Miliardarul american Elon Musk a spus că schimbările climatice nu amenință omenirea cu distrugere, iar tranziția la energia durabilă va fi treptată."
„Toți extragem carbon din sol și îl eliberăm în atmosferă și în mare. Acesta este ceea ce duce la poluare, iar dacă acest lucru va continua, vor exista schimbări climatice în cele din urmă”, a spus el la un eveniment la Roma organizat de unul dintre partidele de guvernământ Frații Italiei.
Potrivit acestuia, o astfel de perspectivă este vizibilă pe termen lung, dar pe termen scurt este o exagerare.
„Cred că abordarea pragmatică și sensibilă este reducerea a zeci de miliarde de emisii de carbon în următoarele decenii, pentru că realizăm un experiment climatic periculos. Dar nu cred că există un risc pentru civilizație; omenirea nu va distruge viața pe pământ. Desigur, vor apărea probleme dacă schimbăm climatul în câteva decenii”, a spus antreprenorul.
Musk a spus că nu crede că „va trebui să ne facem fără petrol și combustibili fosili, acest lucru este necesar pe termen scurt și mediu”. "Va dura zeci de ani pentru a atinge durabilitatea. Nu vă faceți griji prea mult, ne vom îndrepta treptat către energie durabilă în viitor”, a adăugat el.
Fluxul de știri
0