Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Situația în sistemul de educație din Moldova este una critică

© Sputnik / OsmatescoMinistrul Educației, Dan Perciun
Ministrul Educației, Dan Perciun - Sputnik Moldova, 1920, 15.12.2023
Ministrul Educației, Dan Perciun. Foto de arhivă
Abonare
Potrivit declarațiilor făcute de ministrul Educației, Dan Perciun, în cadrul unei emisiuni TV, 30% dintre cadrele didactice sunt pensionari, iar probabilitatea ca deficitul de carde didactice să crească este tot mai mare.
CHIȘINĂU, 15 dec - Sputnik. În sistemul de educație din Moldova situația este critică – o recunoaște însuși ministrul de resort Dan perciun.
El a declarat la un post privat de televiziune că azi în țară avem un deficit de cadre didactice de circa 7 mii de persoane, iar 30% dintre cadrele didactice au ajuns la vârsta de pensionare, astfel probabilitatea ca acest deficit de personal să crească este tot mai mare.
Dan Perciun a evidențiat că suprasarcina celor deja angajați este una dintre consecințele directe ale deficitului de personal.

„Problema este serioasă și necesită decizii mai puțin ușoare pentru reorganizarea sistemului”, a declarat ministrul Educației.

Ce soluții are guvernarea pentru această problemă? Deocamdată nu există nicio claritate.
Fluxul de știri
0