Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Peskov: Moldova și Ucraina nu îndeplinesc criteriile de aderare la UE

© Sputnik / Aleksey Nikolskyi / Accesați arhiva multimediaDmitri Peskov
Dmitri Peskov - Sputnik Moldova, 1920, 15.12.2023
Dmitri Peskov. Foto de arhivă
Abonare
Kremlinul a comentat decizia Consiliului Europei de a începe negocierile cu Ucraina și Moldova.
CHIȘINĂU, 15 decembrie – Sputnik. În prezent, Ucraina și Moldova nu îndeplinesc criterii suficient de stricte pentru aderarea la Uniunea Europeană, a declarat secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov.

"UE a avut întotdeauna criterii destul de stricte de aderare. În acest moment, este evident că nici Ucraina, nici Moldova nu îndeplinesc aceste criterii", a spus jurnaliștilor Peskov .

El a mai menționat că negocierile privind aderarea celor două țări la UE ar putea dura ani sau decenii.
Potrivit lui Peskov, decizia Ucrainei, Moldovei și Georgiei de a adera la UE este o chestiune suverană pentru statele înseși, dar arată politizare, o încercare de a demonstra voință politică, chiar, poate, în detrimentul structurii complexe a UE, care trece prin momente grele.
„Spre regretul nostru, de fiecare dată această dorință de a demonstra o astfel de voință politică se bazează în mare parte pe dorința de a enerva și mai mult Rusia și de a antagoniza aceste țări în raport cu Rusia”, a conchis Peskov.
În cadrul unei ședințe de joi, Consiliul European a decis începerea procesului de negocieri privind admiterea Ucrainei și Moldovei în Uniunea Europeană. De asemenea, Georgiei i s-a acordat statutul de candidat la aderarea la UE.
Fluxul de știri
0