Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Oficial german: e timpul pentru negocieri de pace în Ucraina

© AP Photo / POOL / John MacDougallRolf Muetzenich
Rolf Muetzenich - Sputnik Moldova, 1920, 15.12.2023
Abonare
Germania schimbă discursul cu privire la Ucraina? Un important lider social-democrat german cpnsideră că 2024 trebuie să fie anul diplomației și Germania trebuie să ia inițiativa pentru începerea negocierilor de pace în Ucraina.
BUCUREȘTI, 15 dec -Sputnik. Rolf Mützenich, liderul grupului social-democrat (SPD) din Bundestag, a îndemnat la mai multe eforturi diplomatice în ceea ce priveşte războiul din Ucraina și că trebuie depășită iluzia că războiul se poate încheia pe calea armelor.
„Guvernul german ar trebui să ia o noua iniţiativă diplomatică în 2024 şi să poarte discuţii cu China şi cu ţările din Sudul Global într-o mai mare măsură decât înainte”, a afirmat Mützenich pentru ziarul Rheinische Post în declaraţii publicate vineri.
Acest lucru, a considerat oficialul german, va ajuta și Berlinul să își recâștige din prestigiul și relevanța internațională, pierdute.
Fluxul de știri
0