Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Un analist evidenţiază „contrastul puternic” între Putin și Biden privind politica globală

© POOL / Accesați arhiva multimedia"Прямая линия" и большая пресс-конференция президента РФ В. Путина
Прямая линия и большая пресс-конференция президента РФ В. Путина - Sputnik Moldova, 1920, 14.12.2023
Abonare
Există o diferență accentuată între președintele rus și omologul său american în ceea e priveşte raportarea lor la guvernarea globală, a subliniat Dr. Marco Marsili, cercetător asociat la Centrul pentru Cercetări şi Analize Strategice.
BUCUREŞTI, 14 dec – Sputnik.Problemele globale importante pot fi rezolvate numai prin cooperare, a subliniat preşedintele Vladimir Putin în timpul sesiunii de întrebări şi răspunsuri şi a conferinței anuale de presă „Linie directă”.
Cu toate acestea, președintele Joe Biden consideră că SUA este capabilă să rezolve probleme globale singură, a declarat pentru Sputnik analistul Dr. Marco Marsili, care ocupă poziții de cercetare în instituțiile civile și militare majore din Portugalia, Marea Britanie și Italia.
„Președintele Putin a recunoscut rolul Statelor Unite ca putere globală. El a subliniat că dialogul este esenţial pentru a se ajunge la un echilibru în ceea ce priveşte principalele probleme. Imperialismul american nu este ceva nou, este doar atitudinea SUA de a acționa ca şi cum ar fi singura superputere. Nu văd nicio schimbare în politica externă a administrației Biden și este păcat, deoarece președintele Putin este deschis către restabilirea relațiilor”, a declarat Dr. Marsili.
Putin a reiterat joi faptul că Rusia este pregătită să construiască relații cu Statele Unite, fapt pe care îl consideră important și necesar. Cu toate acestea, preşedintele rus a recunoscut că, în prezent, nu există condiții pentru îmbunătățirea relațiilor. Liderul rus a evidențiat „politica absolut imperialistă” a Statelor Unite, „ceea ce îi împiedică pe ei, nu pe noi”.
„De ce? Pentru că se comportă ca un imperiu în percepția publică”, a afirmat Putin în timpul conferinței de presă televizate.
Putin a mai spus că sunt necesare schimbări interne în SUA și că Washingtonul trebuie să înceapă să-i respecte pe ceilalți înainte ca relațiile internaționale să poată să se îmbunătățească.
Conferinţa de presă de la sfârşitul anului a președintelui rus Vladimir Putin este un eveniment tradițional, în care șeful statului răspunde la întrebări primite de la cetățenii ruși și din partea presei internaționale. De data aceasta, evenimentul a combinat o sesiune cu apeluri și conferința de presă anuală a președintelui.
Fluxul de știri
0