Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Primele declarații ale lui Vladimir Putin în cadrul conferinței de presă

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 14.12.2023
Vladimir Putin. Foto de arhivă
Abonare
Redăm mai jos principale teze susținute de președintele rus în timpul conferinței de presă.
Primele declarații ale lui Vladimir Putin în cadrul conferinței de presă de azi în format lărgit:
Rusia își va consolida suveranitatea pe toate planurile, inclusiv internațional, economic, politic, tehnologic, științific etc.
În ultimii doi ani societatea rusă s-a consolidat vizibil, iar resursele și rezervele de care dispune țara îi vor permite să urce noi trepte.
În Rusia în acest an va fi o creștere de peste 7% în industria de prelucrare, iar în medie pe țară circa 10% sunt investiții de bază în capitalul companiilor, ceea ce arată că urmează un nou salt economic.
Obiectivele operațiunii militare speciale în Ucraina rămân constante: denazificarea, demilitarizarea și statutul militar neutru al Ucrainei.
Datoria externă guvernamentală este în scădere în Rusia - de la 46 de miliarde de dolari a coborât deja la 32 de miliarde de dolari.
Va fi pace atunci când Rusia își va atinge obiectivele în cadrul operațiunii militare speciale.
În Ucraina erou național este nazistul Bandera, iar ei (cei de la Kiev, n.red.) nu acceptă să recunoască că sunt supuși fascistizării.
Fluxul de știri
0