România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Ministerul Afacerilor Externe îl convoacă pe ambasadorul rus Valeri Kuzmin

© Photo : Ambasada Federației Ruse în RomâniaValery Kuzmin, ambasadorul Rusiei în România
Valery Kuzmin, ambasadorul Rusiei în România - Sputnik Moldova, 1920, 14.12.2023
Abonare
Ministerul Afacerilor Externe a anunţat, într-un comunicat, că l-a convocat pe ambasadorul Rusiei în România, Valeri Kuzmin, după ce o dronă rusească a căzut pe teritoriul românesc.
BUCUREŞTI, 14 dec – Sputnik. MAE a emis un comunicat în care „protestează ferm față de incidentul generat de prăbușirea necontrolată a unei drone utilizate în atacul asupra infrastructurii portuare ucrainene în noaptea de 13/14 decembrie a.c., într-un perimetru nelocuit aflat la circa 4 km amonte de localitatea Grindu. Acesta reprezintă o nouă violare a spațiului aerian al României, contrar dreptului internațional.”
Instituţia „solicită ferm încetarea atacurilor repetate împotriva populației și a infrastructurii civile ucrainene, precum și a escaladării iresponsabile de către Federația Rusă a situației de securitate inclusiv la frontiera dintre România și Ucraina”.
MAE a reiterat că aceste atacuri „încalcă normele de drept internațional umanitar și sunt considerate crime de război”.
Ministerul mai menţionează în comunicat că a informat și se consultă cu aliații NATO „asupra evoluțiilor de la frontiera dintre România și Ucraina, inclusiv asupra incidentului de astăzi”.
Fluxul de știri
0