Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Federația Rusă: NATO riscă să treacă un ”fir roșu”

© AP Photo / Senior Airman Colby L. Hardin/U.S. Air ForceF-16
F-16 - Sputnik Moldova, 1920, 14.12.2023
F-16. Foto de arhivă
Abonare
Federația Rusă va considera folosirea în misiuni de război a avioanelor de vânătoare F-16 de la bazele aeriene din Polonia, România și Slovacia ca fiind o formă de participare a acestor trei țări la conflictul din Ucraina.
BUCUREȘTI, 14 dec -Sputnik. Acest avertisment a fost făcut de șeful delegației Rusiei la negocierile de la Viena privind securitatea militară și controlul armelor, Konstantin Gavrilov, transmite RIA Novosti.
Acesta a atras atenția asupra declarațiilor făcute conform cărora ar putea exista posibilitatea ca aviația ucraineană să folosească nu doar avioanele transferate Kievului ci și bazele aeriene ale unor state terțe.
„Avertizăm cu tărie că folosirea acestor avioane de luptă de pe teritoriul acestor țări membre NATO va fi considerată de Moscova drept participarea lor la conflictul din Ucraina și va forța Rusia să ia măsuri de răspuns” – a spus diplomatul rus în discursul său la cea de-a 1065-a reuniune plenară a Forumului OSCE pentru cooperare în domeniul securității.
Potrivit afirmaţiilor acestuia, „SUA și sateliții săi continuă să genereze amenințări la securitate” la granițele de vest ale Rusiei. „Natura agresivă a politicii lor nu mai este ascunsă în spatele formulărilor despre orientarea exclusiv defensivă a doctrinelor militare” – a declarat Gavrilov exprimându-şi opinia.
El a subliniat, de asemenea, că orientările doctrinare naționale și de coaliție ale țărilor NATO „consacră pretenții de dominație globală și regională, care sunt planificate a fi obţinute folosind forța militară”. Anterior, adjunctul secretarului general al NATO, Mircea Geoană, a anunţat că mai multe țări din NATO vor furniza, în curând, Kievului avioane de luptă F-16.
Fluxul de știri
0