Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Sondaje: se anunță alegeri dificile în SUA

© AP Photo / Julio CortezCapitoliu și drapele SUA
Capitoliu și drapele SUA - Sputnik Moldova, 1920, 13.12.2023
Abonare
Se anunță alegeri ”strânse” la prezidențialele din Statele Unite. Trump este în fața lui Biden cu 2 procente, dar numărul votanților nehotărâți reprezintă nu mai puțin de 26% din totalul votanților americani, spun sondajele de opinie.
BUCUREȘTI, 13 dec -Sputnik. Anul electoral din SUA se anunță cel puțin interesant, în contextul în care și Trump, și Biden, nu se bat atât pe procente cât pe ”controlul” electoral al statelor cu mai mulți electori.
Un sondaj, efectuat în perioada 5-11 decembrie pe un eşantion reprezentativ de 4.411 cetăţeni americani, cu o marjă de eroare de 2%, Trump ar obţine 38% din voturi, Biden 36%, iar 26% dintre cei chestionaţi s-au declarat indecişi. Însă în sistemul electoral american bazat pe electorii din fiecare stat procentul de voturi obţinut la nivel naţional nu este întotdeauna relevant.
Acest avans procentual al lui Trump în faţa lui Biden ar creşte la 5% dacă în cursă ar intra şi Robert F. Kennedy Jr., relevă sondajul. Activist anti-vaccinist, nepotul fostului preşedinte american asasinat în 1963 a lansat propria sa campanie pentru o candidatură independentă, dar principala sa provocare este de a strânge semnăturile legale în fiecare dintre statele SUA. În secţiunea sondajului ce include şi candidatura sa, Robert F. Kennedy Jr. este cotat cu 16% din intenţiile de vot, Trump cu 36% şi Biden cu 31%.
Fluxul de știri
0