România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

România: principala platformă pentru exporturile agricole ucrainene

© Photo : Guvernul RomânieiÎntrevederea premierului Marcel Ciolacu cu preşedintele Ucrainei, Volodîmîr Zelenski
Întrevederea premierului Marcel Ciolacu cu preşedintele Ucrainei, Volodîmîr Zelenski - Sputnik Moldova, 1920, 13.12.2023
Abonare
Prim-ministrul ucrainean, Denys Shmyhal, a estimat, miercuri,că prin România trec în prezent 70% din cerealele exportate de Ucraina.
BUCUREȘTI, 13 dec -Sputnik. Într-un mesaj video transmis pentru conferința ”Reconstrucția Ucrainei și rolul strategic al României, premierul ucrainean a estimat că aproape trei pătrimi din exporturile agricole ucrainene se desfășoară prin România.
„Parteneriatul nostru este larg şi cuprinzător. Apreciem măsurile luate de România cu privire la aspecte financiare, sancţiuni. Cooperarea pe partea de logistică este deosebit de importantă, asigurăm coridor de transport pentru exportul Ucrainei. În prezent, 70% din cerealele noastre se exportă prin România”, a spus prim-ministrul Ucrainei, în mesajul video transmis participanţilor la conferinţa internaţională „Reconstrucţia Ucrainei şi rolul strategic al României”, organizată la Sinaia.
Oficialul a arătat că există mai multe priorităţi sectoriale în procesul de reconstrucţie, prima fiind energia, a doua producţia de tehnică militară, a treia agricultura, a patra resursele naturale, a cincea infrastructura şi a şasea tehnologiile digitale.
Oficiali din ţară şi străinătate participă, miercuri şi joi, la conferinţa internaţională „Reconstrucţia Ucrainei şi rolul strategic al României”, organizată de New Strategy Center la Sinaia.
Potrivit organizatorilor, conferinţa, la care sunt prezenţi şi experţi independenţi, reprezentanţi ai mediului de afaceri, academic şi ai corpului diplomatic, abordează subiecte de maximă importanţă pentru procesul de reconstrucţie a Ucrainei, precum rolul Dunării, provocările pentru libertatea de navigaţie, securitatea energetică, potenţialul energiei verzi, securitatea alimentară, domeniul telecomunicaţiilor şi cel cyber, infrastructura critică, domeniul sănătăţii, provocările pentru sectorul privat în procesul de reconstrucţie, conectivitatea dintre România, Republica Moldova şi Ucraina sau rolul SUA în regiunea Mării Negre.
Fluxul de știri
0