Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

RFI: Zelenski a provocat o criză politică internă într-o țară străină

© Sputnik / StringerВладимир Зеленский
Владимир Зеленский - Sputnik Moldova, 1920, 13.12.2023
Abonare
RFI: Zelensky a provocat o criză politică internă în Capul Verde
MOSCOVA, 13 dec – Sputnik. Vladimir Zelenski a provocat o criză politică internă în Capul Verde prin întâlnirea cu premierul țării Ulisses Correa e Silva fără acordul șefului statului Jose Maria Neves, care nu a fost sesizat despre acest eveniment, scrie RFI ."
„Într-adevăr, sunt profund surprins de această întâlnire și voi […] lua măsurile adecvate”, a spus președintele Capului Verde.
După cum a raportat publicația locală Observador , biroul guvernamental al țării a declarat pe 10 decembrie că premierul l-a primit sâmbătă pe Zelenski pe insula Sal, al cărui avion a făcut o oprire tehnică pentru realimentare. Potrivit biroului, participanții la întâlnirea de două ore au discutat despre situația din Ucraina , iar Correa e Silva și-a exprimat sprijinul pentru acțiunile Kievului în conflictul cu Rusia.
Desfășurarea acestui eveniment nu l-a încântat pe președintele țării Jose Maria Neves, care, în cadrul unui discurs la un briefing din capitala, Praia, a precizat că nu știe nimic despre întâlnire.
"Un coleg al Președintelui Republicii sosește în Capul Verde, <...> trebuie să existe o coordonare între organele suverane pe aceste probleme. Președintele nu poate fi confruntat cu un fapt împlinit în astfel de chestiuni", citează Observador din declarația șefului statului.
În plus, președintele a acuzat guvernul de „neloialitate” în materie de politică externă.
Săptămâna trecută, Zelenski a călătorit în Argentina , unde duminică a participat la ceremonia de inaugurare a președintelui Javier Miley.
În plus, presa a relatat că în ajunul acestei vizite, șeful regimului de la Kiev a vrut să se întâlnească cu președintele Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva , dar a fost refuzat.
Fluxul de știri
0