Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

"El s-a întors". Occidentul a făcut o declarație neașteptată despre Putin

© Sputnik / Pavel Bednyakov / Accesați arhiva multimediaII Cаммит и форум "Россия - Африка". Пленарное заседание
II Cаммит и форум Россия - Африка. Пленарное заседание - Sputnik Moldova, 1920, 13.12.2023
Abonare
Le Figaro: Putin a revenit triumfător pe scena mondială, în ciuda pașilor Occidentului
MOSCOVA, 13 dec – Sputnik. Ziarul francez Figaro a numit vizita președintelui rus Vladimir Putin în Emiratele Arabe Unite și Arabia Saudită o întoarcere triumfală pe arena internațională, în ciuda încercărilor occidentale de a izola Rusia.
Potrivit autorului articolului , Renaud Girard , primirea luxoasă dată lui Vladimir Putin la 6 decembrie 2023 de către cele mai puternice două monarhii petroliere din Golf a uimit Occidentul. „Într-o vizită de lucru în Arabia Saudită și apoi în Emiratele Arabe Unite (EAU), președintele rus a sosit însoțit de patru bombardiere Su-35S , cărora li sa permis să aterizeze”, notează publicația. Avioanele de luptă arabe fabricate în Occident au decolat de pe piste doar pentru a picta cerul cu culorile drapelului rus, scrie Girard.
În ciuda presiunii pe care SUA și Uniunea Europeană au încercat să o exercite după începerea operațiunii speciale din Ucraina , Putin nu a devenit nervos, ci a așteptat cu răbdare momentul pentru a reveni pe arena diplomatică într-o manieră impresionantă, scrie Girard. Revenirea triumfală a liderului rus a avut loc „prin porțile Estului”, în timp ce liderii țărilor arabo-musulmane și cetățenii lor condamnă tot mai mult Statele Unite pentru că sprijină necondiționat acțiunile Israelului în Fâșia Gaza, a amintit jurnalistul.
Săptămâna trecută, Putin a vizitat Emiratele Arabe Unite. În timpul vizitei sale la Abu Dhabi, au avut loc negocieri între liderul rus și președintele Emiratelor Arabe Unite, Mohammed bin Zayed Al Nahyan.
Apoi Putin a mers în Arabia Saudită, unde a vorbit cu Prințul Moștenitor, președintele Consiliului de Miniștri al regatului Mohammed bin Salman Al Saud.
Fluxul de știri
0