Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Consulatul românesc de la Rostov pe Don va fi închis

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 13.12.2023
Abonare
Este oficial: consulatul general al României de la Rostov pe Don va fi desființat, după ce Guvernul Federației Ruse a decis denunțarea acordului bilateral din 2005 cu privire la deschiderea lui. MAE român a anunțat că a luat act de decizie.
BUCUREȘTI, 13 dec -Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe a luat notă de publicarea Hotărârii Guvernului Federației Ruse privind denunțarea Acordului bilateral încheiat în 2005 privind deschiderea Consulatului General al României la Rostov-pe-Don. Partea română nu a fost încă notificată oficial cu privire la această decizie, a mai precizat ministerul român de Externe.
În prezent, în afară de Ambasada României la Moscova, pe teritoriul Federației Ruse funcționează Consulatul General al României la Rostov-pe-Don și Consulatul General al României la Sankt Petersburg.
Decizia guvernului rus ”este un răspuns la acțiunile Bucureștiului”, a declarat marți purtătorul de cuvânt al MAE rus, Maria Zaharova.
”Pentru partea română, acest pas nu este neașteptat. În august 2023, partea română a fost înștiințată că, parte a răspunsului său la decizia Bucureștiului de a reduce radical prezența diplomatică rusă în România, Rusia a demarat procedura necesară revocării consimțământului pentru activitățile consulatului român de la Rostov pe Don”, a spus Zaharova.
De asemenea, a subliniat Zaharova, acum centrele consulare dintre cele două țări sunt în paritate: un consulat general rus în Constanța și unul românesc la Snkt Petersburg.
Fluxul de știri
0