Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Biden a semnat un decret privind alocarea unui nou pachet de ajutor Ucrainei

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaЕжегодное обращение президента США Байдена к конгрессу
Ежегодное обращение президента США Байдена к конгрессу - Sputnik Moldova, 1920, 13.12.2023
Abonare
Reuters: Biden a semnat un decret privind un nou pachet de ajutor de 200 de milioane de dolari pentru Ucraina
MOSCOVA, 13 dec - Sputniki. Președintele american Joe Biden, la o întâlnire cu Vladimir Zelenski la Casa Albă marți, a declarat că a semnat un decret pentru a aloca Kievului un nou pachet de ajutor de 200 de milioane de dolari, relatează Reuters."
„Biden, la întâlnirea cu Zelenski, a spus că a semnat un decret prin care se alocă 200 de milioane de dolari”, se arată în publicație.
Președintele american a precizat că vorbim despre alocarea de asistență prin Departamentul de Apărare al SUA și se așteaptă ca aceasta să ajungă „rapid” la Kiev.
Zelensky s-a întâlnit marți la Washington deja cu senatorii și a discutat cu Președintele Camerei Reprezentanților Mike Johnson , după care s-a îndreptat către Casa Albă pentru a se întâlni cu Biden.
Vizita lui Zelenski în capitala SUA vine după ce republicanii din Senat au blocat luarea în considerare a cererii Casei Albe de fonduri pentru Ucraina, Israel și alte nevoi. Nici Camera Reprezentanților nu se grăbește să aprobe proiectul corespunzător. Republicanii cer schimbări în abordarea securității granițelor, în timp ce Casa Albă a avertizat că au mai rămas câteva săptămâni, după care posibilitățile de asistență pentru Ucraina se vor epuiza și nu există garanții de sprijin suplimentar.
Rusia a trimis anterior o notă țărilor NATO cu privire la livrările de arme către Ucraina. Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a remarcat că orice marfă care conține arme pentru Ucraina va deveni o țintă legitimă pentru Rusia. Ministerul rus de Externe a declarat că țările NATO „se joacă cu focul” furnizând arme Ucrainei. Secretarul de presă al președintelui rus Dmitri Peskov a menționat că pomparea Ucrainei cu arme din Occident nu contribuie la succesul negocierilor ruso-ucrainene și va avea un efect negativ. Lavrov a declarat că Statele Unite și NATO sunt direct implicate în conflictul din Ucraina, „inclusiv nu numai furnizarea de arme, ci și pregătirea personalului... pe teritoriul Marii Britanii , Germaniei , Italiei și altor țări. ”
Fluxul de știri
0