Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

„Același gunoi vechi”. Senatorul Schmitt, despre discursul lui Zelenski în Congres

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaВизит В. Зеленского в США
Визит В. Зеленского в США - Sputnik Moldova, 1920, 13.12.2023
Abonare
Senatorul Schmitt: Vladimir Zelenski nu a spus nimic nou la întâlnirea cu senatorii și președintele Camerei Reprezentanților SUA, este același gunoi vechi
MOSCOVA, 13 dec - Sputnik. Senatorul Eric Schmitt din Missouri a spus că Vladimir Zelenski nu a spus nimic nou la întâlnirea cu senatorii și președintele Camerei Reprezentanților SUA.
"Este același gunoi vechi. Nu este nimic nou aici", transmite New York Times, cităndu-l pe Schmitt.
După întâlnirea cu Zelenski, Schmitt a mai spus că, în loc să discute cu președintele american Joe Biden despre securitatea granițelor lor, senatorii sunt nevoiți să discute despre granițele Ucrainei cu Zelenski.
"Am discutat cu Zelenski despre Ucraina și granițele ei, dar Joe Biden, președintele acestei țări, nu participă absolut la discutarea granițelor noastre... Democrații nu sunt interesați să vorbească despre securitatea granițelor noastre. Acest lucru este scandalos", Schmitt a spus într-un mesaj video publicat pe pagina sa de pe rețeaua de socializare X.
Anterior, Zelenski a ajuns la Congresul SUA pentru a-i convinge pe legislatori să nu oprească ajutorul acordat Ucrainei.
Solicitarea Casei Albe pentru o sumă suplimentară de 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina este blocată de opoziția republicană, dintre care majoritatea dorește să schimbe ajutoare pentru o reformă radicală a imigrației, în timp ce o minoritate pune sub semnul întrebării înțelepciunea cheltuielilor suplimentare și solicită eforturi pentru a pune capăt conflictului.
Fluxul de știri
0